OMGEVING & ACTIVITEITEN

Hoeve ‘de Lakenvelder’ ligt middenin de weilanden helemaal vrij, met het dorpscentrum toch op loopafstand (600m). Gilze (gemeente Gilze & Rijen) telt zo’n 7500 inwoners en heeft buiten de bakker en slager ook 2 supermarkten en diverse leuke cafés en restaurants.

Er valt veel te beleven in deze omgeving. Bourgondische steden als Tilburg en Breda liggen vlakbij, net als de Efteling en safaripark Beekse Bergen. Ook een dagje Antwerpen is vanuit Gilze goed te doen.

Daarnaast is Gilze een echt fietsdorp waar u kunt aansluiten op de diverse fietsroutes of zelf een route maken via fietsknooppunten. Hoeve de Lakenvelder bevindt zich tussen knooppunt 58 en 69. Langs deze routes zijn gezellige terrasjes, cultuurhistorische bouwwerken, steden of juist wijde uitzichten te vinden. Verder zijn er ook mountainbike-, wandel- en paardenroutes uitgezet in het aangrenzende bosgebied en omgeving.

Hoeve de lakenvelder aangesloten bij Toerisme de BaronieHoeve ‘de Lakenvelder’ is aangesloten bij de toeristische organisatie Toerisme de Baronie. Zodat kunnen wij onze gasten al het goede van Gilze en omgeving blijven bieden.

Cafés en restaurants

In de directe omgeving van de hoeve zijn er diverse restaurants die wij u kunnen aanraden:

Wilt u wel een dagje fietsen, maar de fiets liever niet meenemen. Adams fietsenverhuur komt de fietsen zelfs naar onze Hoeve toe brengen.

 

Wandelen in de omgeving

Bent u meer van het wandelen, ook dan bent u bij ons op het juiste adres met “Beleef grenzeloos Mooi Brabant”.

Er zijn voor u hele mooie routes uitgestippeld voor 1 of meerdere dagen tot 7 dagen toe onder de naam “Het Oranje Nassau Pad”. U keert steeds weer terug bij Hoeve de Lakenvelder.

De wandelroutes zijn bij ons gratis voor u beschikbaar.

Programma met kinderen

Voor een gezellige en actieve vakantieweek samen met de kinderen zou een programma als onderstaand gepland kunnen worden:

Dag 1 Bij De Steengroeve kunt u o.a. minigolf, trampoline of op de Piet Plezier en samen lekker genieten van een heerlijke pannenkoek.

Dag 2 De Efteling dat spreekt voor zich of, voor de dierenliefhebbers liever toch Safaripark Safaripark en Speelland Beekse Bergen.

Dag 3 Heerlijk thuis relaxen met binnen en buitenspeelgoed voor de kinderen en in de avond lekker de barbecue aan

Dag 4 Bij regen en zonneschijn is het prima toeven in de Speelboerderij de Vossenberg te Gilze waar kinderen tot 12 jaar heerlijk binnen en buiten kunnen spelen terwijl u geniet van een kopje koffie.

Dag 5 Zin in een duik? Dan is er Tropical te Rijen en Recreatiebad Stappegoor te Tilburg.

Dag 6 Een lekker wandeling, rugzakje mee, vanuit de boerderij loopt u in 3 kwartier naar het Witgoor of het Ossegoor waar u lekker kunt picknicken en genieten aan het water. Of iets verder gelegen, voor de fietsers of met de auto zijn Loonse en Drunense duinen goed te bereiken. Dit nationaal park biedt volop wandel- en fietspaden.

Dag 7 Nog zin in een excursie? In de verdere omgeving zijn ook nog een  Struisvogelfarm en een Edelhertenboerderij.

 

Programma voor volwassenen

Met een gezellige club volwassenen een aantal dagen bij ons geboekt? Wilt u soms actief zijn en dan weer even lekker lui?

Onderstaand programma kan daarbij helpen:

Dag 1 Een dagje shoppen in Breda of Tilburg, beide op ongeveer 15 minuten afstand gelegen.

Dag 2 Actief naar de Loonse en Drunense duinen met vele wandel en fietspaden.

Dag 3 Lekker relaxen in en rondom de boerderij en in de avond de barbecue aan.

Dag 4 Cultureel doen in een museum, zoals de IJzertijdboerderij of museum De (leer)looierij, beide te Dongen.

Dag 5 De wandelschoenen aan en de rugzak om. Binnen 3 kwartier loopt u vanaf de boerderij naar het Witgoor of het Ossegoor in de Chaamse bossen. Lekker picknicken natuurlijk en daarna weer de pas erin.

Dag 6 Hoe kunt u nu beter uw vakantie afsluiten dan erop te proosten? Voor een heerlijke alcoholische versnapering kunt u naar Abdij Koningshoeven, waar u heerlijke trappist kunt proeven. Mocht u meer een wijnliefhebber zijn dan is er de Dassemus, een wijngaard, waar rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd.

Nog meer leuke activiteiten