Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Lakenvelder Runderen zijn 2 koeien van Hoeve ‘de Lakenvelder’ waardevolle fokkoe geworden. Sarah van de Eikenhof en Maria Hooghoudt verdienden dit jaar deze rechten.

.keurstamboekkoe, lakenvelder   lakenvelder koe, keurstamboek koe

Dit wil zeggen dat ze al veel goede nakomelingen (met de juiste kenmerken) heeft gekregen en daarvoor genoeg punten verdiend hebben. Als koe hebben zij de goede genen om het Lakenvelder ras door te geven. Zij krijgen hiervoor dan ook een schildje, wat meteen is uitgereikt aan Huub Vermeer.

Tijdens de vergadering wordt ook ieder jaar de beste keurstamboek koe van het jaar gekozen. Miss Nederland, beste keurstamboek koe, vereniging lakenvelder runderenIn 2012 wonnen wij deze missverkiezing al eens en ook dit jaar was het raak. Onze koe, Suzie van d’n Horst is deze keer tot de schoonste dame gekozen. Zij werd dus Miss Nederland onder de Lakenverders van 2016. Met een totaal aantal punten van 87 punten, versloeg ze alle andere dieren.

Miss Holland 2016: Suzie

Al met al dus een feestelijke dag voor Hoeve ‘de Lakenvelder’ en natuurlijk ook voor Huub en Nel Vermeer.

Wil je eens komen kijken naar onze koeien dan ben je natuurlijk van harte welkom. Als je ook een paar nachtjes in onze boerderij wilt verblijven kan je de beschikbaarheid meteen controleren.